Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Україна та ЄС оновили «цифрове» Доповнення до Угоди про асоціацію

Новина
02.12.2021

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Згідно з цим рішенням Україна взяла на себе зобов’язання імплементувати найновіше законодавство ЄС у сфері цифровізації синхронно з Євросоюзом, аби отримати повний режим внутрішнього ринку («цифрового безвізу») та інтегруватись до Єдиного цифрового ринку ЄС.

Зокрема, в ході засідання Комітету, представники ЄС наголосили на важливості коректної імплементації Закону «Про електронні комунікації» та ухвалення законопроєкту про національного регулятора в секторі електронних комунікацій, який повністю відповідатиме acquis ЄС.

Українська сторона також поінформувала про цифрові євроінтеграційні здобутки України та отримала схвальну оцінку від Євросоюзу. Зокрема, представники Єврокомісії підкреслили, що Україна одна з перших країн поза ЄС, ковідні сертифікати якої були визнані офіційним Брюсселем.

Сторони домовились про подальшу тісну співпрацю, зокрема щодо встановлення екосистеми DESI (Digital Economy and Society Index) в Україні, яка дозволить визначити динаміку та прогрес цифрового розвитку в порівнянні з цифровими економіками ЄС. Це зокрема сприятиме інтеграції України до Єдиного цифрового ринку ЄС як рівноправного партнера.

Довідково

Єдиний цифровий ринок — це політика ЄС, яка передбачає усунення регуляторних бар’єрів та об'єднання національних ринків країн ЄС в єдиний загальноєвропейський, що спростить торгівлю та пришвидшить економічний і соціальний розвиток.

Стратегія єдиного цифрового ринку ЄС заснована на трьох основних принципах: доступ: кращий доступ для споживачів і підприємств до цифрових товарів і послуг по всій Європі; навколишнє середовище: створення належних і рівних умов для процвітання цифрових мереж і інноваційних послуг; економіка і суспільство: максимізація потенціалу зростання цифрової економіки.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше