Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Обговорили питання щодо раннього виявлення сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах

Новина
20.08.2021

У рамках співпраці  Центром соціальних служб Доманівської селищної ради  разом зі спеціалістами ІІ категорії відділу  соціального захисту населення та охорони здоров’я 20 серпня  проведено круглий стіл на тему : «Робота на випередження з сім'ями, які перебувають у складних життєвих обставин, з метою якого є розв'язання проблеми раннього  виявлення сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах  та  надання їм необхідної допомоги у вирішенні проблем та недопущення виникнення потрапляння їх у скрутні ситуації».

У ході круглого столу директором Центру соціальних служб Доманівської селищної ради Оленою Андрєєвою була представлена презентація в слайдах,  під час  якої ознайомлено з Постановою  Кабінету Міністрів України № 587 від 1 червня  2020 р. «Про організацію надання соціальних послуг» та Постановою Кабінету Міністрів України від 3 жовтня 2018 р. «Деякі питання  соціального за дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, у тому числі  таких, що можуть  загрожувати їх життю та здоров’ю», якою затверджено «Порядок взаємодії  органів державної влади, органів місцевого самоврядування, закладів та установ під час забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають  у складних життєвих обставинах, у тому числі таких, що можуть загрожувати їх життю».

Під час обговорення були розглянуті питання щодо зосередження на ранньому виявленні сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, з метою надання необхідної допомоги у вирішенні проблем (збереженні сімейного середовища для дитини, запобіганні вилученню дітей із сімей, допомозі соціально неадаптованим сім’ям у набутті навичок відповідального батьківства та пошуку власних ресурсів для самостійного розв’язання життєвих проблем сім’ї).

Підбиваючи підсумки круглого столу, учасники  заходу дійшли  загального  висновку, що саме   у тісній співпраці  суб’єктів соціальної роботи можна  отримати  результат  зменшення показника кількості сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах у громаді. Адже спільна діяльність суб’єктів соціальної роботи у громаді сприяє запобіганню виникнення проблем та налагодженню добробуту родини з дітьми, проведенню профілактичної роботи з молоддю та соціальному захисту усіх категорій населення, які найбільше цього потребують. Необхідно здійснювати все можливе, щоб дедалі більше з’являлося соціальних історій з позитивними зрушеннями в сім’ях та зменшувались статистичні дані про кількість дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на території громади.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше