Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До уваги власників землі та землекористувачів, у яких право власності (користування) на земельні ділянки виникло до 2013 року

Актуально
13.10.2021

 З метою підтвердження  своїх прав  на земельні ділянки необхідно привести їх використання у відповідність до чинного законодавства. Державні акти на право власності на землю  чи право постійного користування земельною ділянкою, видані до 01.01.2013 є дійсними. Але якщо земельна ділянка немає кадастрового номера, тобто вона не внесена до Державного земельного кадастру, то таку ділянку неможливо: продати, подарувати, успадкувати,  здати в оренду тощо. Дуже часто трапляються випадки, коли на Публічній кадастровій карті відсутні відомості про земельні ділянки, і громадяни сприймають таку інформацію, що земельні ділянки вільні та перебувають у запасі.    Відстежити чи вже надано цю земельну ділянку  складно, адже архівна документація  до Доманівської селищної ради не передавалася.   

  Кожен власник, землекористувач земельної ділянки має змогу за допомогою порталу  «Публічна кадастрова карта України» (https://map.land.gov.ua) перевірити – чи внесено його земельну ділянку до державної кадастрової системи та наскільки правильними й достовірними  є відомості про неї.

Реєстрація земельних ділянок в Державному земельному кадастрі забезпечує гарантування захисту права власності (користування) на землю.  

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше