Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Закликаємо до боротьби з амброзією полинолистою

Новина
31.08.2021

Закликаємо до боротьби з амброзією полинолистою

 

Через свою виняткову шкодочинність, негативний вплив на здоров’я людей амброзія посідає одне з перших місць серед злісних бур’янів. Власники (користувачі, балансоутримувачі) підприємств, установ та організацій усіх організаційно-правових форм, приватних житлових будинків та присадибних ділянок зобов’язані знищувати систематично і своєчасно бур’яни, об’єкти рослинного карантину та інші шкідники на прилеглих і закріплених територіях.

Враховуючи велику шкоду амброзії полинолистої як для сільського господарства, так і для здоров’я людей, боротьба з нею є одним з найважливіших завдань усіх землекористувачів. Порушення вимог виконання фітосанітарних заходів щодо знищення амброзії полинолистої спричиняє за собою накладення штрафів на посадових осіб та громадян згідно з ст. 105 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення".

Під час цвітіння кожна рослина амброзії утворює мільярди пилкових зерен (пилок), які переносяться вітром на великі відстані, викликаючи у чутливих людей захворювання на поліноз: спостерігається втрата працездатності, з’являється набряк слизових оболонок очей і верхніх дихальних шляхів, розвивається астма.  

            Отже, закликаємо усіх мешканців громади систематично і своєчасно знищувати карантинні бур'яни, не допускати їх розмноження аби запобігти негативному впливу на здоров'я громадян.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше